Deficitul Braziliei a crescut in luna noiembrie

_87416680_gettyimages-502205282Deficitul Braziliei a crescut in luna noiembrie la unul dintre cele mai înalte niveluri pe fondul unei recesiuni profunde. Deficitul sectorului public – diferența dintre ceea ce cheltuiește guvernul și ceea ce primește în venituri – a crescut la 19.6 miliarde de reali (5.1 miliarde de dolari).

Acest lucru a fost mai rău decât era de aștepta și mult mai mare decât în octombrie, cand s-a inregistrat un deficit de 11.5 miliarde de reali. Guvernul se luptă să crească veniturile fiscale pe măsură ce economia continuă să se micșoreze.

În perioada iulie- septembrie, economia s-a contractat cu 1,7% comparativ cu trimestrul precedent, aprofundând cea mai gravă recesiune a țării din ultimii 25 de ani. Șomajul a crescut puternic în acest an, iar acum se ridică la 7,5%, punând o presiune și mai mare asupra finanțelor publice.

Inflația de asemenea, rulează la mai mult de 10%, subminând valoarea economiilor brazilieni și capacitatea lor de a cheltui. Economia Braziliei a fost lovită puternic de o încetinire a cererii la nivel mondial – în special în China – pentru mărfurile sale, în timp ce un scandal de corupție centrat pe producătorul de stat Petrobras a afectat grav încrederea investitorilor.

http://www.bbc.com/news/business-35195908

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =