Deficitul comercial al Marii Britanii s-a prăbuşit in luna ianuarie

_88177609_containers.bbc.felix

Deficitul comercial al Marii Britanii s-a redus în luna ianuarie, arată cifrele oficiale, dar decalajul schimburilor comerciale cu UE a crescut la un nivel record. Oficiul National de Statistica (ONS) a declarat că deficitul comercial total – care acoperă bunuri și servicii – s-a redus la 3,5 miliarde de lire, de la 3,7 miliarde de lire în luna decembrie. Deficitul de mărfuri s-a redus la 10.29 miliarde de lire, în scădere de la 10.45 miliarde de lire luna precedentă.

Cu toate acestea, deficitul schimburilor comerciale cu UE a crescut la 8.1 miliarde de lire, de la 7.4 miliarde de lire. Comerțul cu UE este pus sub o mai mare atenție din cauza referendumului din Regatul Unit pe 23 iunie cu privire la aderarea la UE .

ONS a declarat că reducerea deficitului total de mărfuri în perioada decembrie și ianuarie a fost in scădere cu o reducere a importurilor de 0.2 miliarde de lire. Cifrele separate de ONS au arătat că producția în sectorul construcțiilor din Marea Britanie a scăzut cu 0,2% în luna ianuarie.

Cifra a fost mai slabă decât s-a preconizat și vine după o creștere de 2,1% a producției în luna decembrie. Cu toate acestea, ONS a anuntat că în perioada ultimelor trei luni ale anului 2015, producția de construcții a crescut cu 0,3%, în timp ce s-a estimat anterior că producția a scăzut cu 0,4%, în primul trimestru.

http://www.bbc.com/news/business-35782039

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =