Deficitul comercial al Statelor Unite, cel mai mic din ultimele cinci luni

_85343027_85343026

Deficitul comercial al Statelor Unite, cel mai mic din ultimele cinci luni

Deficitul comercial al Statelor Unite a scăzut la un minim de cinci luni, în iulie,au arătat cifrele oficiale. Acesta a scăzut cu 7,4%, la 41.9 miliarde de dolari, comparativ cu 45.2 miliarde de dolari în luna iunie, a declarat Departamentul de Comert al SUA. Deficitul comercial reprezintă diferența dintre valoarea a ceea ce exportă SUA la nivel mondial și ceea ce importă.

Exporturile au crescut cu 0,4% la 188 miliarde de dolari, ajutate de vanzarile globale puternice de autoturisme din Statele Unite. Importurile au scăzut cu 1,1% la 230.4 miliarde de dolari.

Pentru o mare parte a anului, deficitul comercial al Statelor Unite a fost de aproximativ 3,6% mai mare decât în anul precedent, ca urmare a exporturilor mai mici. Cu toate acestea rămâne îngrijorare pe faptul că o creșterea economică va fi afectată de scaderi suplimentare ale exporturilor, ca urmare a unui dolar mai puternic și slăbiciunea economică, în a doua cea mai mare economie a lumii, China.

Raportul commercial pe luna iulie a arătat că deficitul Americii cu China a crescut cu 0,4% în luna iulie la 31.6 miliarde de dolari, cel mai înalt nivel din ultimele nouă luni. Pana acum in acest an, deficitul SUA cu China este de 8,5% mai mare decât în 2014 și este pe cale să atingă un alt record anual.

http://www.bbc.com/news/business-34139983

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 44