Deficitul comercial din Marea Britanie s-a marit în luna mai

_76171488_felixstowe1

Deficitul comercial din Marea Britanie s-a marit în luna mai
Deficitul comercial din Marea Britanie a crescut în luna mai, împins de importurile aeronavelor, au arătat joi datele oficiale. Oficiul National de Statistica (ONS) a declarat că deficitul comercial din Marea Britanie a crescut la peste 9.2 miliarde de lire sterline de la 8.8 miliarde de lire in aprilie. Însă, deficitul a fost compensat de sectorul serviciilor din Marea Britanie, care a avut un excedent comercial de 6,8 miliarde lire sterline.

Acest lucru a lăsat un deficit global pentru luna mai de 2,4 miliarde lire sterline, comparativ cu aproximativ 2,1 miliarde de lire sterline în luna aprilie. Volumul schimburilor comerciale din aprilie a fost revizuit în crestere la începutul lunii iunie, din cauza unui calcul greșit al exporturilor de petrol, înainte de a fi revizuite din nou, la sfârșitul lunii.
În luna mai, deficitul de bunuri a crescut cu aproximativ 400 de milioane lei, în principal din cauza importurilor de aeronave, care sunt de mare valoare și tranzacționate relativ rar.

Exporturile de mărfuri către Uniunea Europeană a scăzut cu 2%, la 12.2 miliarde de lire, în timp ce importurile au crescut cu 1,6%, la 17.4 miliarde de lire sterline. Țările Uniunii Europene sunt principalii importatori de produse din Marea Britanie, dar cererea slabă din zona euro a afectat comerțul. În total, exporturile de bunuri din Marea Britanie a crescut cu 0.1 miliarde de lire, la 24.1 miliarde de lire, în timp ce importurile de bunuri au crescut cu 0,5 miliarde la 33.3 miliarde de lire. Ca parte a eforturilor menite să sprijine redresarea economică în Marea Britanie,guvernul a încercat să ajute exportatorii cu o serie de măsuri, inclusiv creșterea finanțelor de export disponibile.
http://www.bbc.com/news/business-28245931

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 30