Idei pentru un mic dejun bogat în proteine care ne ajută să slăbim (1)

Consumați micul dejun. Consumați proteine. Indiferent că încercați să vă reduceți greutatea corporală sau doar să vă hrăniți mai sănătos, există două sfaturi pe care nu ar trebui să le ignorați. Iar dacă le combinați prin începerea fiecărei zile cu un mic dejun bogat în proteine, atunci veți fi greu de oprit.

Dacă veți consuma cel puțin 30 de grame de proteină la micul dejun, acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai sătui iar foamea nu vă va deranja atât de des pe parcursul zilei, explică Amy Goodson, dietetician și consultant pe probleme de nutriție din Dallas, Texas. Secretul este că proteinele au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a fi digerate, decât spre exemplu tradiționalul mic dejun bogat în carbohidrați precum cereale cu lapte sau brioșe. Iar cu cât mai mult îi ia să se digere, cu atât mai rar veți resimți senzația de foame.

Spre exemplu, într-un studiu recent oamenii care și-au început ziua cu 30-39 de grame de proteină au consumat cu 175 de calorii mai puțin la prânz. Iar în studiul Nutrition Metabolism dieteticienii care au majorat aportul de calorii a pacienților lor astfel încât să consume 30% din caloriile zilnice din surse proteice au slăbit 5 kg în doisprezece săptămâni.

Cu toate acestea, dacă veți încerca vreodată să urmați o dietă bogată în proteine, să țineți cont că nu este mereu ușor să majorați aportul de proteine. În special dacă nu aveți un arsenal de rețete bogat în idei pentru un mic dejun plin de proteine.

Fulgii de ovăz reprezintă o opțiune delicioasă pentru micul dejun chiar și consumați ca atare, ei fiind bogați în fibre și boabe integrale, dar gustul și savoarea pot fi îmbunătățite prin adăugarea de fulgi de in, semințe de chia, lapte de soia sau migdale, făină proteică, spune Kimberly M. Neva, dietetician și specialist bariatric la Loyola University Medical Center. Se mai pot adăuga afine, migdale sau grăsimi sănătoase, precum și vitamine.

Altă opțiune pentru a crește aportul de proteine din fuulgii de ovăz este adăugarea a câteva linguri de laurt grecesc, spune Neva. Presărați scorțișoară apoi pentru o doză de savoare. O astfel de gustare conține 11 grame de proteine per porție și este ușor să o luați cu voi pe drum. În plus oferă un conținut important de fibre și prob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 72