DEJA SUNT DOUA MILIARDE DE OBEZI PE GLOB

_75134018_c0166861-obesity_in_a_young_boy-spl

Populația globală de obezi și supraponderali depăşeşte 2,1 miliarde
Numărul de persoane, la nivel mondial, care sunt obeze sau supraponderale a depasit 2,1 miliarde, in crestere de la 875 milioane în 1980, potrivit celor mai recente cifre publicate de Lancet. Și nici o țară nu a reușit să o trateze, spun cercetarile. Studiul celor 188 de ţări, dezvăluie că SUA, China și Rusia au cele mai mari rate de obezitate, iar Marea Britanie este a treia din Europa de Vest.

Experti spun ca majorarea a fost determinată de “modernizare lumii”, provocând “, lipsa de activitate fizica la toate nivelurile”.
Cercetatorii din intreaga lume au fost conduşi de Institutul pentru Sanatate Metrics si Evaluare (Ihme) din Washington, într-un studiu caracterizat ca fiind cel mai cuprinzator de până acum.

Potrivit Lancest, clasamentul celor peste 671 miloane de oameni obezi, provin din următoarele tări: pe locul I, SUA, urmată de China şi Rusia; după care: Brazilia, Mexic, Egipt, Germania, Pakistan şi Indonezia. De asemenea, studiul a raportat că se găsesc mai multe femei obeze decât bărbați, în țările în curs de dezvoltare.

http://www.bbc.com/news/health-27586365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40