DELFINI SOLDATI

russian-navy-acquires-crimeas-combat-dolphins-seals-following-annexationDELFINII SOLDATI IN LUPTA PENTRU CRIMEEA

 

Delfinii militari anericani, antrenati in Marea Neagra

Conform rapoartelor, delifini militari si lei de mare ai marinei SUA, vor participa, in aceasta vara la un exercitiu militar NATO, oeganizat in Marea Neagra; aceasta fiind prima data cand fortele transatlantice folosesc mamifere intr-un astfel de exercitiu. Scopul acestei actiuni ce va fi savarasita in Marea Negra, este de a testa un nou sistem anti-radar, conceput pentru a dezorienta sonor inamicul, in timp ce leii de mare si delfinii se vor afla in cautarea scafandrilor militari.

Rapoartele cotidianul rus, Izvestia, precizeaza conform purtatorului de cuvant al Programului Marin SUA, Tom Lapuzza, ca in acest exercitiu vor fi implicati 20 de delfini si 10 lei de mare, care vor fi adusi cu elicopterul in Ucraina. Ziarul rus precizeaza mai departe : ” Se poate intampla, in acest caz, ca delfinii militari americani si rusi sa se intalneasca in largul mării, pentru prima data: se stie ca astfel de delfini sunt instruiti doar in Rusia si Statele Unite ale Americii . ”
Exercitiul va dura una sau doua saptamani. Perioada maxima de sedere a oricarei tari, care nu are acces la Marea Neagra, este de 21 de zile, conform unui acord international.

Rusia a achizitionat recent, delfini de lupta din Crimeea care au facut parte din Ucraina, inainte de anexarea peninsulei. Exista doar doua centre in lume,de antrenare a delfinilor pentru lupta: unul in San Diego si celalalt in Sevastopol.
http://www.ibtimes.co.uk/us-military-dolphins-participate-black-sea-nato-drill-1445491

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 65