delicat in ucraina

Barack Obama, Joe Biden, Hunter Biden
• Hunter Biden și ucrainienii
Situație delicată în conflictul Ucrainian. Hunter Biden, fiul vicepreședintelui american preia unul din punctele de control ale producătorilor de gaz din Ucraina, Burisma. Radicalii din Rusia dau angajamente cu privire la o înăsprire a propagandei lor.

Din punctul de vedere al Casei Albe, această schimbare de carieră a lui Hunter Biden nu merită comentarii. Doar la cerere, purtătorul de cuvânt Jay Carney a dat o explicație vagă. Purtătorul de cuvânt a continuat prin a spune că Hunter Biden și alți cetățeni membri ai familiei Biden sunt cetățeni liberi ai Statelor Unite ale Americii, iar angajamentele profesionale ale acestora nu fac obiectul interesului guvernului.

Dar nu este la fel de banal precum vrea Carney să spună, anunțul personal de marți. Fiul lui Joe Biden se va angaja în Burisma Holding, producător privat de gaz din Ucraina. Viden este un avocat la firma de avocatură din New York – Boies, Schiller & Flexner. El va fi șeful lobbiștilor meniți să mențină contractele cu partenerii internaționali și să se ocupe de problemele juridice ale companiei.

Biden nu este însă primul străin în această companie. În consiliul de supraveghere stau mai mulți americani, dar nici măcar un ucrainian. De asemenea, la bord este de asemenea Devon Archer, potrivit unui raport al Wall Street Journal, care e un prieten apropiat al fiului vitreg al secretarului de stat american John Kerry.

Ucraina produce anual aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din surse proprii. Țara a încercat să își stimuleze producția internă pentru a reduce dependența și influența Rusiei. De asemenea, ar trebui să ajute exploatarea rezervelor de gaze de șist.

Burisma este activă doar din anul 2002 pe piața gazelor naturale din Ucraina conform informațiilor de pe site-ul propriu. Compania se prezintă într-adevăr ca unul dintre furnizorii de top din țară. Cu toate acestea, de departe cel mai mare producător de gaze din Ucraina este compania de stat Naftogaz. Ediția ucrainiană a revistei Forbes scrie că Burisma pare să fie controlată direct de către policieni externi și alți oficiali.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/biden-und-ukraine-sohn-des-us-vizepraesidenten-arbeitet-fuer-gaskonzern-a-969348.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3