Dell cumpără compania EMC în cea mai mare tranzactie din istoria IT

_86074932_gettyimages-181792558

Dell cumpără compania EMC în cea mai mare tranzactie din istoria IT

Gigantul american Dell a ajuns la un acord si va cumpăra cu 67 miliarde de dolari compania de stocare a datelor EMC. Actionarii EMC vor primi 33.15 de dolari pe actiune, din care 24,05 de dolari vor fi cash. Dacă va fi aprobat de către autoritățile de reglementare, acordul ar fi cea mai mare tranzacţie din istorie, între două companii de tehnologie.

Scăderea cererii pentru PC-uri, a îndemnat Dell să se extinda în afaceri mai profitabile, iar domeniul de stocare a datelor este văzut ca un domeniu-cheie de creștere.

Directorul EMC, Joe Tucci a declarat: “Valurile de schimbare pe care le vedem acum în industria noastră sunt fără precedent și, pentru a funcţiona pe această schimbare, trebuie să creăm o nouă companie pentru o nouă eră”.

Costul exact al tranzactiei va depinde de valoarea acțiunilor în VMware, compania de software controlată de EMC. VMware va rămâne o companie independentă, listată. Acțiunile EMC au crescut luni cu aproximativ 4% în tranzacționare prealabilă introducerii pe piață. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată in perioada mai-octombrie 2016.

http://www.bbc.com/news/business-34505553

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1