democratia lumii

_74890496_490741871

Fondurile indiene cresc,datorită noului prim-ministru
Fondurile din India cresc, datorită rezultatelor votului în alegerile generale, care indică faptul că noul lider al opoziției Baratiya Janata ( BJP ), Narenda Modi, ar fi următorul prim-ministru. Indicele Sensex a crescut cu 6 %, la un record de 25375.63, după care a revenit. Atât investitorii străini cât și cei locali, investesc în speranța că reformele BJP vor revigora economia Indiei. Modi promite că va îmbunătăți infrastructura și energia de investiții pentru a revigora creșterea economică în India.

Cel mai populat stat democrat din lume, v-a elibera rezultatele alegerilor după un vot care a durat cinci săptămâni. Însă, cifrele preliminare ale Comisiei Electorale arata că BJP a câștigat mai mult de 272 locuri în parlamentului cu 543 de locuri, astfel Congresul care a condus destul de mult India de la declararea independenței în 1947, probabil v-a deține cel puțin 50 de locuri.

Piața de valori din India a lovit maxime repetate în această săptămână, investitorii străini pariind pe o victorie a BJP. A treia cea mai mare economie a Asiei a luptat cu presiunile în creștere a prețurilor și probleme cu birocrația și corupția.

http://www.bbc.com/news/business-27435457

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =