Democrații americani aleg un nou șef de partid

Este pentru prima dată în istoria Partidului Democrat când un lantino-american ocupă poziția de frunte. Tom Perez este considerat un reprezentant de seamă al partidului și reușește să dea la o parte alți contracandidați la funcție.

La trei luni și jumătate după dezamăgitoarea înfrângere din alegerile prezidențiale și pentru congres, democrații americani au ales un nou lider. Fostul Ministru al Muncii, Tom Perez, a fost ales sâmbătă în cadrul unei reuniuni din Atlanta cu 235 de voturi în defavoarea contracandidatului din Congresul American, Keith Ellison, care a primit doar 200 de voturi.

Perez este considerat un reprezentant de vază al partidului, este un confident al fostului președinte american, Barack Obama. Fostul ministru a cerut partidului după alegerea sa în funcție să promoveze unitate în orientarea de dreapta, pentru a putea realiza o opoziție puternică față de președintele Donald Trump.

Trump este “cel mai prost președinte din istoria Statelor Unite”, ar fi spus Perez. Trebuie ca întregul partid democrat să se asigure că acest personaj nu va beneficia de mai mult decât un singur mandat.

http://www.n-tv.de/politik/US-Demokraten-waehlen-neuen-Parteichef-article19719953.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 10