DENUNT GERMAN

  • imageSchäuble pentru autodenunțare

Ministrul german de finanțe, Schäuble, este împotriva cererii unor politicieni SPD, de a renunța la posibilitatea evazioniștilor fiscali de a se autodenunța, fiind scăpați astfel de pedeapsă. Uniunea fiscală germană declară că majoritatea germanilor au o viziune similară.

 

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble, se confruntă cu anumite argumente din partea SPD pentru a elimina în mare măsură posibilitatea evazioniștilor de a se autodenunțat, scăpând astfel total sau parțial de pedepse. Politicianul din partea CDU a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că nu vede nici un argument valid pentru eliminarea instrumentului ca atare. El a mai declarat că este posibilă înăsprirea normelor privind divulgarea voluntară, dar acest lucru trebuie realizat fără a aduce prejudiciii instrumentului în sine.

 

În acordul lor de coaliție, SPD și CDU au fost de acord să dezvolte mai mult regulamentele, împreună cu landurile, atâta vreme cât va exista interes. Având în vedere unele cazuri recente, secretarul general al SPD, Yasmin Fahimi, a propus ca posibilitatea autodivulgării să fie redusă până la o limită minimă și apoi eliminată complet. Cu toate acestea, Schäuble a declarat că îi este greu de crezut că pragul de 50.000 de euro va fi scăzut.

 

În prezent, cineva care fraudează statul cu peste 50.000 de euro pe an și se descoperă acest lucru, este obligat să plătească o suprataxă de 5% din suma datorată. Aceste sume sunt de asemenea impuse retroactiv și sunt supuse și calculării unei dobânzi.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/steuerhinterziehung-schaeuble-verteidigt-strafbefreiende-selbstanzeige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 32