Deponentul german atras de bănci străine

rabo

Deponentul german atras de bănci străine
Neamțul pune cu drag bani deoparte pentru zile negre. Cu toate acestea, la nivelul actual al ratelor dobânzilor, nu prea se înghesuie mulți să participe. Mulți găsesc alte soluții, unii chiar în alte țări.

Politica ratei dobânzii practicată de către Banca Centrală Europeană conduce deponenții germani departe de băncile autohtone. Pentru că depozitele la zi și la termen abia oferă ceva dobândă, miliarde de euro sunt virate de germani în conturi cu randament mai mare, în străinătate. Din 2010 și până în prezent, depunerile germane de fonduri din partea persoanelor fizice în conturi ale băncilor străine a crescut cu 80% la 190 de miliarde de euro, după cum arată datele de la Bundesbank.

Cei mai mulți bani sunt atrași de către bănci din Olanda, în frunte aflându-se grupul ING. Cu toate acestea, Institutele de pe piețe cu probleme, precum Portugalia sau Rusia, unde sunt prezente dificultăți economice, au împins în sus ratele dobânzilor pentru a atrage mai multe fonduri.

La fârșitul lunii iulie, germanii au ales în proporție de 20% să își plaseze depozitele în conturi de la bănci străine. În 2010, în punctul culminant al problemelor de stat și a crizei financiare, proporția se ridica la abia 15%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Sparer-zieht-es-zu-Auslandsbanken-article13621581.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 80