Deputaţii germani au votat pentru un al trilea plan de salvare al Greciei

_85062278_028612912-1

Deputaţii germani au votat pentru un al trilea plan de salvare al Greciei

Parlamentarii germani au votat marea majoritate pentru a aproba un al treilea plan de salvare al Greciei. În total 453 de membri ai parlamentului au votat în favoare, în timp ce 113 au respins planul de salvare și 18 s-au abținut. Ministrul german de finanțe Wolfgang Schaeuble a a avertizat anterior că parlamentari ar adopta o atitudine “iresponsabilă” dacă s-ar opune pachetului de salvare în valoare de 86 miliarde de euro.

O primă tranșă de 25 miliarde de euro este acum disponibilă pentru a satisface datoriile Greciei și pentru a ajuta la recapitalizarea băncilor greceşti. Înainte de vot, aproape 60 de parlamentari au indicat că vor vota împotriva pachetului de salvare.

În total 47 de parlamentari nu au participat la ședință. Luna trecută, 65 de politicieni din cadrul partidului Creştin Democrat al cancelarului Angela Merkel (CDU ) şi CSU a refuzat să sprijine chiar lansarea negocierilor pentru un al treilea plan de salvare. Îndoielile rămân totuşi cu privire la angajamentul guvernului elen de a îndeplini condiţiile planului de salvare, pentru că a adeclarat anterior că se opune reformelor de austeritate.

În schimbul pachetului de salvare și păstrarea Greciei în euro, primul ministru Alexis Tsipras a convenit să facă reduceri în sectorul de stat, inclusiv în sistemul de pensii. Noile împrumuturi vor fi repartizate pe următorii trei ani.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33984008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =