descoperire rara

german-archaeologists-have-discovered-roman-military-camp-hachelbich-thuringia

Arheologii au descoperit dovada că au existat trupe romane în Germania de Est

După 200 de ani de cercetări pentru obşinerea unor dovezi ale prezenței militare romane în Germania de Est, arheologii de stat au anunțat în cele din urmă, descoperirea unei tabere militare antice, în apropierea orașului de Hachelbich în Turingia, Germania de Est . Situată de-a lungul unui râu, tabăra măsoară 18 hectare ( 180.000 metri patrati ), și se crede că a adăpostit o legiune romană formată din 5.000 de militari. Tabăra pare să fi fost un lucru temporar, un popas al romanilor în drumul de a invada în continuare teritoriul de est. Tabăra a fost descoperit pentru prima dată în 2010, dar arheologii au vrut să fie absolut siguri că descoperirea lor este cocludentă. În acest scop, arheologul de ​​stat din Turingia, Mario Kuessner, împreună cu echipa sa, a excavat două hectare de teren și a analizat tulburările de sol a altor 10 de hectare, în scopul de a descoperi conturul taberei antice. În cele din urmă au aflat că, tabăra avea forma unui dreptunghi cu colturi rotunde dure, tipic Romanilor. Legionarii si-ar fi stabilit o fortareata in miniatura, la sfârșitul fiecarei zile a lunii martie, indiferent de unde veneau. De asemenea, în jurul taberei, există 2 şanţuri, pană la 2 metri adâncime, fiecarea măsurând peste 400 m lungime. Un al treilea șanț protejează o poarta construită de către legionari, la marginea de nord a taberei.
În scopul de a proteja tabara, un șanț ar fi fost săpat în fața porții, cu un perete plin de murdărie acoperit cu ziduri inalte construite chiar în spatele șanțului, care au creat o barieră defensivă, de trei metri înălțime şi trei metri lățime. Arheologii au descoperit patru cuie care proveneau  din cizmele romanilor, o parte dintr-o teacă și o bucată din frâiele unui cal. De asemenea, au gasit urme de opt cuptoare improvizate pentru pâine.

În urma unei mari înfrângeri de către triburile germane, care au trăit la nord de râul Rin în 9AD, Roma a abandonat speranța de a-i cuceri, dar sursele scrise arata ca romanii ar fi campat ocazional în Germania, probabil, în represalii a raidurilor germane de pe teritoriul roman. Pentru o lungă perioadă de timp, această teorie a fost în mare parte respinsă, dar o descoperire, în 2008, a unui câmp de luptă lângă Hanovra şi pusă împreună cu noua descoperire Hachelbich, dovedesc ca romanii nu doar au trecut prin Germania. Locul exact al taberei este ținut secret pentru a preveni, detectori de metale pasionaţi în încercarea de a perturba sau prada locul, care este în prezent acoperit de lanuri de grâu și rapiță.

http://www.ibtimes.co.uk/germany-ancient-roman-military-camp-unearthed-by-archaeologists-1448876

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4