Descoperire spectaculoasă la Stonehenge

3rlt3632

Descoperire spectaculoasă la Stonehenge

În apropierea edificiului de la Stonhenge oamenii de știință au descoperit alte ruine uriașe preistorice. Sub sol s-au găsit zeci de pietre dispuse vertical. Acestea au după datele inițiale o înâlțime de până la 4,5 metri înălțime și datează de acum circa 4500 de ani.

Arheologii au descoperit dovezi în apropierea misteriosului monument circular de la Stonhenge din Anglia, un alt monument vechi de mii de ani. Este deja vorba de descoperirea unui Superhenge. Este vorba despre roci dispuse în proporție de 90% tot vertical, care au până la patru metri și jumătate înalțime, se spune într-o declarație a cercetătorilor.

Multe dintre ele s-au păstrat bine, pentru că acestea au fost acoperite de pământ. Au fost ascunse timp de milenii și numai prin tehnologii de ultimă oră arheologii au putut descoperi locul în care să sape, potrivit comunicatului. Cercetătorii din proiectul Stonhenge Hidden Landscapes a Universității din Birmingham și Institutului Ludwig Boltzmann, au cartografiat descoperire prin intermediul unor mijloace moderne, printre altele și a tehnologiei radar.

Este vorba despre o descoperire foarte importantă și fantastică, spune Wolfgang Neubauer de la Stonehenge Hidden Landscapes Project. Monumentul nou descoperit conține inițial până la 200 de pietre. Acesta se găsește potrivit datelor în zona celor deja cunoscute Durringotn Walls, la trei kilometri distanță de Stonehenge.

http://www.n-tv.de/wissen/Spektakulaerer-Fund-bei-Stonehenge-article15883816.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 14 =