Descoperire suprinzătoare în China

3qct0614

Descoperire suprinzătoare în China

Este vorba despre descoperirea rămășițelor unui animal preistoric, de dimensiunile unei gâște, dar care prezintă un os proeminent pe creasta craniului: cercetătorii chinezi au întâlnit în săpăturile efectuate recent un schelet de dinozaur necunoscut până acum, asemănător unei păsări. Ar putea fi o nouă specie de dinozaur.

Este posibil ca o nouă grupă de dinozauri aviari să fi fost identificată recent: cercetătorii chinezi au descoperit resturi bine conservate ale unui dinozaur cu pene în provincia Jiangxi în sudul țării. Noul tip de dinozaur se aseamănă cu prima grupă a dinozaurilor Oviraptorid, scrie echipa pentru Scientific Reports.

Acest dinozaur a avut pene, dar erau dinozauri incapabili de zbor din perioada Cretacică (66-145 milioane de ani în urmă), și au fost găsite fosile ale acestora în Asia de Est și America de Nord. Reprezentanții lor variază de la specimene de dimensiunea unor curcani la dinozauri cu opt metri lungime. Iar craniul lor proporțional are adesea un cioc fără dinți, unele au un os pe craniu. De asemenea, modelul descoperit are o proeminență anormală pe craniu.

http://www.n-tv.de/wissen/fundsache/Forscher-entdecken-bizarre-Vogelechse-article15424936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 19