DESCOPERIRI NOI IN SCHELETUL CELULELOR

_75069479_tubulin_lysosomes

Noi cercetări oferă imagini vii ale „scheletului” celular
Oamenii de stiinta au dezvoltat noi instrumente pentru a privi proteinele ​​structurale in actiune, în interiorul celulelor noastre. Cei doi markeri (substanţe) fluorescenţi se vor ” aprinde ” atunci când aceştia se leaga de actina sau tubulină, construind ” scheletul ” blocurilor celulare. Deoarece acestea sunt sigure și stabile , markerii noi pot fi adăugaţi direct în cultura celulară.

Actina, este baza multor structuri celulare si poate fi văzută aici ca inele de-a lungul axonilor – la nivelul membrelor fibroase care se extind de la neuroni vii.
O echipa numeroasă, condusă de cercetatorii de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne ( EPFL ), au construit teoria pe o descoperire anterioară a unei molecule fluorescente, care emite lumina doar când este atașată la suprafața încărcată a unei proteine. Ei au cuplat acest marker la doi compuși diferiți, care se lipesc în mod specific pentru a două proteine ​​structurale cele mai importante în aproape toate celulele .

În cele din urmă, cercetatorii au fotografiat tubulina într-o structură mică, dar crucială numită Centrozom, nu mai mult de 200 nm ( 0.0002 mm ) în diametru. Noile instrumente emit lumina la lungimi de undă- de culoare roșie, care este ușor de separat de lumină de fundal și permite fotografii detaliate care sunt scoase apoi, folosind o tehnica numita imagistica microscopice ” super- rezoluție ” . Imaginile super- rezolutie descrie diferite structuri , inclusiv microtubuli, componente celulare importante construite de tubulină.

http://www.bbc.com/news/science-environment-27548842

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3