Deșeurile din plastic, mai scumpe decât petrolul

cdf3e70add3da11c3e0eb55e4d9dcd47

Germanii își separă cu atenție deșeurile produse. O mare parte din deșeurile din plastic vor deveni ambalaje reciclate. Acest lucru s-a meritat atâta vreme cât prețul petrolului era ridicat.

Prețul redus la petrol pune mare presiune pe activitatea de reciclare din Germania. Produsele lor obținute din flacoane din plastic, din pahare de iaurt sau pungi sunt greu de vândut către producătorii de mase plastice la prețuri care să acopere costurile de producție.

Pentru așa-numitele produse reciclate se găsesc tot mai puțini cumpărători, spune președintele unei asociații industriale, Peter Kurth. Producția de materiale plastice noi este pur și simplu mai ieftină, atunci când barilul de petrol costă 30 de dolari. Pentru a folosi materiale reciclabile, sunt necesare aplicarea unor costuri de 45 de euro pe baril.

Cu toate acestea, obiectivele de reciclare nu vor fi uitate, spun cei de la Asociația Federală pentru Protecția Apelor și a Materiilor Prime (BDE). 36% din ambalajele din plastic trebuie prelucrate în continuare. Iar situația se prezintă ceva mai bine, spune președintele BDE, Peter Kurth. Deșeurile din plastic rămase vor fi arse, pentru a se obține curent electric sau căldură.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Plastikabfaelle-sind-teurer-als-Oel-article17096071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 75