Designerul Wartburg primește un premiu de stat

14509995

Designerul Wartburg primește premiu de stat
La 25 de ani după reunificarea Germaniei este pentru prima dată când un designer din fosta RDG primește cel mai mare premiu german de design. Acum în vârstă de 79 de ani, designerul a creat legendarul Wartburg 353 și mașina clasică de scris Erika.

Pentru prima dată un designer din fosta RDG primește Premiul de Design al Republicii Federale Germania. Karl Clauss Dietel a proiectat printre altele mașinile Wartburg 353. Designerul în vârstă de 79 de ani va primi pe 25 septembrie premiul de onoare pentru munca sa de-o viață, informează organizatorii în numele Ministerului Federal al Economiei. Este pentru prima dată când un designer din fosta RDG a câștigat un premiu din partea unui guvern unificat german.

Dietel s-a născut în Reinholdshain din Saxonia iar acum trăiește la Chemnitz. El este cosniderat unul dintre cei mai importanți designeri ai fostei RDG. În lucrarea sa de diplomă acesta a prezentat proiectul de bază pentru popularele mașini Wartburg 353.

Mai târziu acesta a creat și popularele mașini de scris Robotron și Erika. O dezvoltare propusă de el pentru automobilul Trabant nu a fost însă pusă în aplicare. În 1980 acesta a fost distins cu Premiul de Design al RDG.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wartburg-Designer-erhaelt-Staatspreis-article13555416.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 50 =