Cum ar putea arăta o percheziţie la un traficant de droguri, după modificarea Codului Penal

Într-o postare pe Facebook, poliţistul Marian Godină a exemplificat, printr-o situaţie ipotetică, felul în care ar arăta o percheziţie la un traficant de droguri, după modificarea Codului de Procedură Penală.

Postarea poliţistului Marian Godină, pe Facebook:

“-Alo, bună ziua, de la poliţie vă sunăm, deranjăm?
-Nu, spuneţi vă rog!
-Ştiţi…sunteţi cercetat pentru trafic de droguri…
-Da, ştiu, am fost anunţat încă de când m-a reclamat bulangiul ăla. Abia aştept să audiaţi toţi martorii, vreau să asist şi eu la audieri, să-i văd şi eu care sunt ăia, să le trimit nişte bezele în timp ce declară…da-le-aş…
-Noi v-am sunat să vă spunem că am dori să facem o percheziţie domiciliară. Bănuim că vă aşteptaţi la asta. Mâine sunteţi acasă?
– Păi după ce am fost anunţat că se face o investigaţie, normal că mă aşteptam să vină mascaţii, că doar nu-l aşteptam pe Moş Gerilă cu renii. Totuşi, mâine am ceva treabă, nu puteţi să ajungeţi poimâine?
-Bine, atunci venim poimâine.
-De fapt veniţi răspoimâine, că mai am câteva lucruşoare de aruncat şi n-am timp mâine.
-Bine. Rămâne pe răspoimâine?
-Da, dar nu veniţi şi voi chiar la 6. Sunt puţin obo şi plicti. Haideţi pe la un 10.
-Ok. O zi bună!
-Auziţi? Vedeţi că las uşile deschise, să nu mai dea băieţii ăia negri cu berbecul, că acum un an, când erau legile ălea tâmpite de veneaţi prin surprindere, mi-au dat de mi-au scos uşa cu tot cu toc.”

Luni, în Comisia Specială Comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, se vor dezbate modificările Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016, privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 41