Despre cum camionul Tesla ar putea distruge sectorul camioanelor comerciale

Tesla ia deja lumea prin surprindere cu flota sa de automobile electrice pentru orice buzunar, iar compania avansează tot mai mult în domeniul tehnologiei automobilelor autonome. Acum, constructorul auto cu sediul în Silicon Valley și-a fixat obiectivele pentru sectorul vehiculelor de marfă de mari dimensiuni și va introduce curând un semi-truck complet electric. Ce înseamnă succesul Tesla pentru industria de profil?

Tesla și-a fixat data oficială de lansare a camionului său full-electric pentru 26 octombrie anul acesta. Fanii brandului și experții din industrie speculează cu privire la tipul de impact pe care semi-truck-ul îl va avea asupra întregii piețe de camioane comerciale.

Ideea din spatele Tesla Semi, pe care Elon Musk l-a denumit în mod caracteristic “Bestia”, este de a obține un camion care este mai ieftin de operat decât unul care folosește diesel, pentru că, costurile de întreținere sunt mult mai reduse, combustibilul de asemenea, iar la fel se întâmplă și în cazul cheltuielilor cu polițele de asigurare. Acest lucru poate rezulta într-o reducere a costurilor operaționale cu 70% față de camioanele existente pe piață, potrivit lui Adam Jonas de la Morgan Stanley.

Tesla a adunat de asemenea date privind miliarde de mile parcurse de vehiculele sale echipate cu sistemul Autopilot, cum ar fi ultimele versiuni de Model S și Model X. Folosindu-se de acest volum vast de date, Tesla urmărește să creeze o hartă tridimensională detaliată a întregii lumi, care va ajunge la un nivel tot mai ridicat de detalii pe măsură ce sistemul colectează tot mai multe date de la flota de vehicule. Acest volum de date permite sistemului Tesla Vision și tehnologiei de inteligență artificială să elaboreze algoritmi de complexitate ridicată pentru tehnologia lor de Self-Driving. Această tehnologie va permite, la rândul ei într-o bună zi, ca flota de vehicule Tesla pentru consumatori, dar și pentru transportatorii de mărfuri, să recunoască indicatoare rutiere, să identifice pietonii și per total, să opereze la un nivel apropiat de un șofer uman, după care va depăși capacitățile acestuia, bineînțeles.

Existența unui asemenea nivel de automatizare va transforma radical industrii întregi, inclusiv segmentul de camioane comerciale. Companiile care și-au construit modelele logistice în mod tradițional în jurul capabilităților umane vor putea să își administreze mai bine costurile cu forța de muncă, în timp ce își vor spori eficiența, menținând același nivel de siguranță în execuție, peste tot în organizație. Pe lângă aceste lucruri, Tesla Semi nu va avea nici un fel de emisii de noxe, într-o lume în care standardele de emisii devin din ce în ce mai stricte, iar producătorii forțează tranziția către flote complet electrice, putem să ne dăm seama care ar putea fi impactul pe care noile camioane Tesla ar putea să le aibe asupra sectorului transporturilor în general.

http://www.teslarati.com/how-tesla-semi-disrupts-commerical-trucking-industry/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =