Despre magneziu și beneficiiile sale ca micronutrient

 

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman, iar majoritatea se regăsește în schelet, restul în mușchi, țesut moale sau sânge. Ghidul dietetic 2015-2020 pentru americani cataloghează magneziul ca și un nutrient prea puțin consumat.

Magneziul este necesar în reacțiile biochimice, inclusiv producția de energie, metabolismul energetic, procesarea acizilor grași și în sinteza proteinelor, transmisia impulsurilor între nervi și mușchi, controlul glucozei, reglarea tensiunii sanguine și transportul ionilor de potasiu și calciu. Nivelurile ridicare de ser de magneziu au fost asociate cu risc redus de boli cardiovasculare. Dovezile arată că există o relație de proporționalitate inversă între aportul dietetic de magneziu și riscul de diabet tip 2. Un studiu cuprinzător asupra unui eșantion extins arată că aportul de magneziu poate ajuta în prevenirea cancerului pancreatic.

Cercetările continuă pentru terapita cu magneziu în reducerea riscului și administrarea afecțiunilor cardiace, hipertensiune, complicații ale sarcinilor, astm și migrene. Cu toate acestea, Academia de Nutriție și Dietă și Asociația Americană de Diabet nu recomandă suplimentele pe bază de magneziu pentru a ameliora simptomele diabetului.

Cerințele zilnice pornesc de la 80 de miligrame pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani și ajung până la 410 miligrame pentru adolescenți bărbați și 360 de miligrame pentru adolescenți femei. Bărbații adulți necesită 400-420 miligrame pe zi, în timp ce femeile ar trebui să consume 310-320 de miligrame. Femeile însărcinate și aflate în perioada alăptării necesită între 400 și 360 de miligrame, în funcție de vârstă. Fără date suficiente pentru a putea stabili un consum zilnic, copii cu vârste mai mici de 1 an vor avea un consum suficient de magenziu în funcție de consumul mamei care alăptează, circa 30 de miligrame pe zi pentru copii între 0 și 6 luni și 75 de miligrame pentru copii cu vârsta între 7 și 12 luni.

Micronutrients: Magnesium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 64