Detalii despre Oculus Quest

Oculus Quest (fostul Santa Cruz) a fost prezentat oficial, fiind pregătit pentru lansare în primăvara anului 2019 la un preț de circa 400 de dolari. Jurnaliștii din domeniu au obținut primele imagini și detalii cu privire la noul dispozitiv VR.

Sigur, jurnaliștii nu sunt la prima întâlnire cu acest dispozitiv, ei au avut contact cu Santa Cruz și înainte, acesta fiind prototipul care a stat la baza lui Quest, dar o inspecție atentă a lui Quest arată câteva schimbări, unele evidente, altele mai subtile.

Înainte de toate, este pentru prima dată când compania a prezentat controllere finalizate, care acum include thumbstick-uri și butoane în locul unui trackpad. Oculus s-a grăbit să numească aceste controlere “Touch” (chiar dacă ele sunt puțin diferite de versiunea desktop), din moment ce au toate aceleași opțiuni de input, inclusiv trăgacele de mână, care funcționează foarte bine pe versiunea de Rift a acestor controlere.

Oculus spune că trecerea de la trackpad la thumbstick și butoane a fost făcută pe baza feedback-ului masiv de la dezvoltatori. Aceștia au dorit o bază comună de input între Rift și Quest pentru a face mai ușoară portatea jocurilor pe ambele platforme.

Designul căștii a fost de asemenea lustruit pentru a fi pregătit pentru consumatori, acum prezintă un exterior din material textil similar cu cel de pe Rift, curbe mult mai subtile și audio îmbunătățit, difuzoarele sunt ascunse în suportul de prindere și se spune despre ele că oferă mai mult bass ca și înainte.

De data aceasta se poate observa un buton de power, un port USB-C pentru încărcare, un jack de 3.5 mm pentru căști audio pentru cine vrea să le folosească pe cele personale. Pe partea inferioară a căștii există un buton de ajustare IPD (care modifică spațiul dintre lentile) și butoane de volum. Se pare că există și un microfon pe partea din față, posibil pentru efectul de noise-canceling între el și un alt microfon ascuns pe partea inferioară.

Oculus a confirmat că, Quest ca folosi aceleași lentile ca și Oculus Go, despre care spun că sunt cele mai bune pe care le pot produce. În schimb folosește o rezoluție de 1600 x 1440 pe fiecare ochi, care este diferită față de ecranul LCD folosit la Go, care are o rezoluție de 1280 x 1440 pe ochi. În ciuda acestui fapt, ne așteptăm aproximativ la același câmp vizual de circa 100 de grade, acest detaliu nefiind confirmat.

https://www.roadtovr.com/up-close-with-oculus-quest-oculus-connect-5/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 80