Deținerea unei locuințe, tot mai scumpă în Germania

Cererea puternică pentru apartamente și case a determinat creșterea prețurilor în multe regiuni din Germania. Nu este vorba doar despre metropole, fenomenul este resimțit chiar și în orașele mai mici. Asociația imobiliară IVD solicită ajutor pentru cumpărători.

Cererea puternică pentru apartamente și case a determinat creșterea prețurilor la locuințe în multe regiuni din Germania, chiar și în cazul orașelor cu populație relativ redusă. Asociația imobiliară IVD cere programe de ajutor pentru cumpărători. Prețurile la imobiliare au crescut în continuare în ciuda creșterii rapide din ultimii ani. Locuințele proprietate personală s-au scumpit deci în perioada iulie 2016 – iulie 2017 în medie cu 6,5%, după cum raportează asociația imobiliară IVD la Berlin.

În cazul cercetărilor efectuate cu un an înainte a existat o creștere de 6% a prețurilor pentru locuințe cu echipare standard. Chiar și prețurile pentru case destinate locuințelor individuale dar și cele nou-construite au crescut mai puternic decât în anul precedent. Tendința spre prețuri tot mai mari este neîntreruptă din anul 2010 și până în prezent, spune președintele Jürgen Schick. Motivul este lipsa spațiilor de locuit. Pentru asta ar trebui ca în metropole să se elibereze urgent mai mult teren pentru construcția de locuințe. Asociația a realizat acest studiu în calitate de reprezentantă a brokerilor, consultanților, experților și administratorilor imobiliari, fiind evaluate date din 370 de orașe.

Cu toate acestea, ritmul creșterii prețurilor se temperează în orașele cu peste jumătate de milion de locuitori. Acolo IVD măsoară o creștere puternică, de 7,8% – dar comparativ cu anul precedent, când s-a înregistrat 9,7%, este o creștere de preț mai slabă. Se poate trage concluzia că prețurile nu pot să crească la nesfârșit și în același ritm accelerat, se mai precizează în raport. Însă în cazul locuințelor nou construite asociația a înregistrat creșteri de preț de o cincime (21,3%) la Berlin, spre exemplu, dar și la Frankfurt și Köln (18,7%).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wohneigentum-wird-immer-teurer-article20016340.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 55 =