Detroit începe lupta împotriva falimentului

_77323882_detroit1

Detroit începe lupta împotriva falimentului
Detroit a inceput o audiere pentru a convinge judecătorii să aprobe planul de a restructura datoriile orașului. Astfel, procesul va începe la 13 luni după ce Detroit a devenit cel mai mare oraș din SUA aproape de faliment în iulie 2013.

Planul include reducerea pensiilor și creditele, cu scopul de a reduce din datoria de 18 miliarde de dolari, la ceea ce un purtator de cuvant al orasului spune că ar fi un nivel “mai ușor de gestionat”. O parte din creditori, printre care mai mult de 30.000 de pensionari și salariați ai orașului, au aprobat deja planul de ajustare.
Cu toate acestea, asiguratorii de obligatiuni, inclusiv Syncora Guarantee, cu centrul la New York, s-au opus planului, susținând că Detroit a făcut o discriminare în ceea ce îi priveşte pe creditori.

Se estimeaza ca 12 miliarde de dolari, din totalul datoriei de 18 miliarde de dolari este declarat a fi negarantate, fără taxe sau alte surse de venit din care să fie plătită.
Detroit a ajuns într-un declin dramatic în activitatea economică și a populației. În prezent orașul are aproximativ 700.000 de locuitori, in scadere de la un maxim de 1,8 milioane în 1950.
http://www.bbc.com/news/business-29030613

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1