Deutsche Bahn crește numărul șantierelor

39342038Rețeaua feroviară a Deutsche Bahn ar trebui să devină mai modernă. Dar proiectele de multe miliarde de euro nu pot fi puse în aplicare fără a exista șantiere. Iar în anul următor numărul lor va crește considerabil. Călătorii însă nu ar trebui să fie decât foarte puțin afectați.

Deutsche bahn crește în acest an semnificativ numărul șantierelor. Planificate sunt, după datele companiei, fix 850 de proiecte, anul trecut erau doar 500. Cu un management mai bun al șantierelor, implicațiile pentru călători vor fi minime. Compania germană a căilor ferate vrea să unească cele 850 de șantiere în 78 de proiecte mai complexe. Astfel că se va evita blocarea repetată a acelorași rute.

Programul de modernizare pentru rețeaua feroviară, aflat în derulare din anul 2015, are o cuprindere de 28 de miliarde de euro până în anul 2019. Din aceștia, 16,6 miliarde de euro provin de la guvern, care este proprietar și 11,4 miliarde de euro din fonduri proprii ale companiei. O rețea feroviară solidă reprezintă o bază pentru un trafic feroviar stabil și punctual. În anul 2015 fiecare al patrulea tren pe rută de distanță lungă a ajuns cu întârziere. În anul precedent au fost investite 5,3 miliarde de euro în infrastructura existentă. În acest an ar trebui să fie mai mulți, anunță Deutsche Bahn.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-erhoeht-Zahl-der-Baustellen-deutlich-article16895996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 23 =