Deutsche Bahn extinde rețeaua de supraveghere video

“Căile ferate vor deveni mai sigure”, spune directorul Ronald Pofalla și anunță mai multe investiții în camere de supraveghere. Astfel va fi asigurată o mai bună protecție împotriva atacurilor teroriste și a furturilor.

Deutsche Bahn vrea să extindă rețeaua sa de supraveghere video în trenuri și gări. Programul va fi extins prin investirea unei sume de până la zece milioane de euro, spune directorul de infrastructură, Ronald Pofalla pentru Süddeutschen Zeitung. Este vorba de asemenea de introducerea unor tehnologii mai scumpe, care pot recunoaște automat staționarea unor bagaje suspecte în stații.

Împreună cu mijloace deja implementate de compania căilor ferate și de guvernul german suma totală investită în sisteme de supraveghere va depăși curând 100 de milioane de euro. Deutsche Bahn are în prezent instalate 6000 de cameree de supraveghere în 900 de stații și 26.000 de camere în trenuri. Prin mijloacele suplimentare vor fi echipate și alte trenuri și stanții, pentru a îmbunătăți eforturile de protecție împotriva bandelor organizate și a atacurilor teroriste. Pofalla spune că serviciile Deutsche Bahn vor deveni mai sigure.

Cu privire la speculațiile privind posibilitatea ca acesta să îi urmeze lui Rüdiger Grube la conducerea companiei, fostul cancelar și politician CDU s-a exprimat rezervat. Pofalla a declarat că dacă nu va fi numit director general al Deutsche Bahn nu va fi un eșec personal pentru el. Chiar și noul său post ca director de infrastructură este deja suficient de atrăgător. Infrastructura este coloana vertebrală a companiei căilor ferate. Acolo se decide dacă reformele din domeniul transporturilor vor avea succes și dacă căile ferate vor avea de câștigat în fața șoselelor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-baut-Videoueberwachung-aus-article19697946.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7