Deutsche Bahn face pierderi de miliarde

a88774baaebc2e8858a940f82831c8cbDeutsche Bahn este pusă în fața unei restructurări profunde cu costuri semnificative. CEO-ul companiei, Rüdiger Grube, vrea să informeze pe data de 16 decembrie Consiliul de Supraveghere. Pentru clienți ar trebui să se vadă îmbunătățiri semnificative.

Deutsche Bahn se îndreaptă potrivit rapoartelor existente cu repeziciune înspre zona negativă. După tragerea liniei compania va înregistra o pierdere de miliarde, unde pe lângă costurile extraordinare ocazionate cu greva din primăvară a mecanicilor de locomotivă se mai adaugă și costuri semnificative pentru restructurarea concernului.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, vânzările concernului vor urca cu toate acestea peste pragul de 40 de miliarde de euro. Cu toate acestea, după aplicarea taxelor va fi înregistrată o pierdere de fix 1,3 miliarde de euro. Este prima pierdere de peste un deceniu.

Un purtător de cuvânt al companiei căilor ferate nu a dorit să comenteze pe marginea acestor cifre. Conducerea companiei va prezenta pe data de 16 decembrie un program pe durat a mai mulți ani care are rolul de a aduce mai multă calitate în serviciile oferite de companie și creșterea pe termen mediu și lung a profitabilității.

Deutsche bahn pregătește o restructurare majoră a concernului, va fi cea mai mare acțiune de acest gen de la transformarea companiei de stat într-o societate pe acțiuni în anul 1994, raportează “Die Welt”. În același timp programul prevede ca anumite lucruri extrem de deranjante pentru clienți să fie rezolvate, spre exemplu îmbunătățirea sistemului de informații de pe peron. De asemenea, compania vrea să elimine odată pentru totdeauna problema întârzierii trenurilor.

Chiar și oferta traficului pe distanțe scurte va fi îmbunătățită. Cu peste 295.000 de angajați (situația de la sfârșitul anului 2014), Deutsche Bahn este unul dintre cei mai mari angajatori din Germania. Anul trecut DB a înregistrat vânzări de 39,7 miliarde de euro și un profit de 988 de milioane. Inițial compania a dorit ca în acest an profitul de anul trecut să fie depășit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berichte-Bahn-macht-Milliardenverlust-article16478681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =