Deutsche Bahn face profit 716 milioane de euro

Chiar imediat după instalarea sa în funcție noul director executiv al Deutsche Bahn are un anunț important de făcut: în anul comercial 2016 concernul de stat a înregistrat din nou profit după ani de pierderi substanțiale.

Deutsche Bahn AG scrie din nou cifre pozitive. Vânzările s-au majorat și ele cu 108 milioane pentru un total de 40,6 miliarde, ceea ce reprezintă o creștere de 0,3% față de anul precedent, anunță concernul. Rezultatul net s-a ridicat la 716 milioane de euro după o pierdere de 1,3 miliarde în 2015.

În spatele acestui rezultat stă un număr record de pasageri în traficul pe distanțe lungi, spune compania – un total de 139 de pasageri au apelat la serviciile companiei, ceea ce reprezintă o creștere de 5,4% sau 7,1 milioane de pasageri față de 2015.

Rezultatul operațional se situează peste plan, subliniază noul director executiv Richard Lutz. De asemenea s-a înregistrat o rată mult mai ridicată a punctualității în rutele pe distanțe lungi, cu un grad semnificativ mai mare a satisfacției clienților, explică Deutsche Bahn. După cum a menționat un purtător de cuvânt, investițiile brute au crescut și ele cu 166 milioane sau 1,8%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-macht-Gewinn-von-716-Millionen-Euro-article19760918.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2