Deutsche Bahn pe pierdere

66163278

Concurența practicată în perioada recentă de companiile de transport ce oferă călătorii cu autobuzul pe distanțe lungi determină Deutsche Bahn să câștige mai puțin, după cum era de așteptat. Mulțumită numeroaselor oferte speciale, numărul de pasageri a crescut însă pentru compania feroviară germană, pe parcursul anului 2015. În ciuda acestui fapt, bilanțul arată o pierdere substanțială după tragerea liniei.

Deutsche Bahn ar trebui să aibe cu toate acestea un motiv de bucurie: anul trecut compania a purtat mai mulți pasageri ca niciodată în trenuri de cursă lungă. Peste 130 de milioane de persoane au fost servite, spun cei de la Spiegel, ceea ce reprezintă o creștere de 3 milioane față de anul 2014. Dar în ciuda numărului record de pasageri, există și un revers al medaliei, acela că Deutsche Bahn a vândut în 2015 în special bilete ieftine. Prețurile low-cost sunt iubite de clienți, deși marja redusă de profitabilitate are impact asupra bilanțului companiei. Potrivit cercurilor apropiate Consiliului de Supraveghere vânzările din divizia de transport pe distanțe lungi au scăzut cu două procente până la un total de aproape patru miliarde de euro.

Însă compania nu are multe alternative la vânzarea de bilete ieftin de tren, dacă vrea să se mențină competitivă în raport cu concurența tot mai puternică din partea transportului pe șosele. Anul precedent Deutsche Bahn a vândut patru milioane și jumătate de bilete la prețul de 19 euro. Iar acum mai oferă deja multe bilete la prețuri reduse.

Pe lângă toate aceste obstacole, prețul redus la combustibil face ca transportul cu mașina proprie să fie din nou foarte atractiv pentru client. De asemenea, greva mecanicilor de locomotivă de anul trecut nu a căzut foarte bine pentru afacerile companiei feroviare germane, precum și apele învolburate ale Elbei care au determinat întârzieri ale trenurilor și accidente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-trotz-Ticketrekord-tief-im-Minus-article17201001.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2