Deutsche Bahn pierde teren pe traficul regional

Deutsche Bahn pierde tot mai des cotă de piață în favoarea concurenților care acționează în traficul regional. Tot mai mulți kilometri sunt parcurși cu trenul în Germania sub operare privată. Potrivit unui raport, această tendință va fi sprijinită în continuare.

Deutsche Bahn a pierdut semnificativ de mult teren în ultimii ani în favoarea concurenților, în special în traficul regional. Între anii 2002 și 2015 cota de piață a concernului feroviar național din Germania a scăzut de la 91% la 70% pe traficul regional de persoane, raportează “Passauer Neue Presse”, citând informații dintr-un raport al Ministerului Federal al Transporturilor.

În anul 2015 o pondere de 30% din cei 671 milioane de kilometri parcurși anual cu trenul în Germania se făceau de către operatori privați. Concurența s-a dezvoltat extrem de favorabil. Până în anul 2030 vor fi ofertați până la 67 de milioane de kilometri cu trenul, în până la 21 de proceduri diferite.

În anul 2016 guvernul federal a plătit landurilor 8,2 miliarde de euro pentru transportul regional pe căi ferate. Aceste așa-numite fonduri de regionalizare au fost majorate cu 1,8% pentru anul viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-verliert-Anteile-am-Nahverkehr-article19831444.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 25