Deutsche Bahn planifică o linie Hyperloop

Das-System-erinnert-an-eine-ueberdimensionale-Rohrpost-und-kann-Geschwindigkeiten-von-bis-zu-1200-km-h-erreichen

În sistemul Hyperloop, care utilizează trenuri circulare închise într-un tub vidat, călătorii vor putea să se deplaseze cu viteze de până la 1200 de kilometri pe oră spre destinațiile lor. Deutsche Bahn lucrează în prezent la un studiu pentru implementarea unui astfel de sistem, dar nu pentru Germania.

Deutsche Bahn vrea să implementeze o linie de transport de mare viteză în Orientul Mijlociu, pe viitoarea platformă Hyperloop. Compania a comandat firmei americane Hyperloop One un studiu de fezabilitate pentru o linie de transport marfă în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar, după cum a spus directorul diviziei de consultanță a Deutsche Bahn (DB E&C), Niko Warbanoff, pentru Welt am Sonntag.

Astfel vor fi create, printre altele, rute de transport și legături cu porturi și alte locații de interes strategic. Sistemul de transport propus de miliardarul Elon Musk este similar un un tub imens vidat și supradimensionat prin care circulă capsule cu viteze de până la 1200 de kilometri la oră.

Aceste viteze sunt atinse prin intermediul formei aerodinamice a capsulelor din interior și prin frecarea redusă cu aerul. Sistemul este așteptat să fie finalizat până în anul 2020. Deutsche Bahn urmărește în studiul lor în special transportul de mărfuri. În același timp Warbanoff spune că nu este exclus ca pe viitor să se identifice și soluții pentru traficul de persoane în regiune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-plant-Hyperloop-Strecken-article17704121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18