Deutsche Bahn planifică reducere de locuri de muncă

52963494

Șeful căilor ferate germane, Rüdiger Grube, vrea să facă curățenie în traficul de marfă prestat de concernul său. Iar el avertizează că acest lucru nu va fi posibil fără să dea afară câțiva oameni. Însă nimeni nu va fi amenințat de șomaj.
Deutsche Bahn planifică pentru prima dată de ani de zile o reducere de locuri de muncă.

Căile ferate germane își verifică în prezent modelul comercial din traficul de marfă și elaborează noi strategii, spune șeful concernului, Rüdiger Grube, pentru Welt am Sonntag. Pentru moment, acest lucru implică elaborarea de oferte mai bune pentru clienți, oferirea către aceștia de servicii de o calitate mai bună, disponibilitate mai mare de trenuri și infrastructură. Grube însă mai adaugă că în cadrul acestei restructurări și renovări anumite locuri de muncă vor fi eliminate. Nu a dat însă cifre concrete.

Restructurarea este, potrivit datelor lui Grube, îndreptată în direcția obținerii stabilității economice și a sustenabilității grupului. Divizia de mărfuri de la DB, Schenker Rail, va înregistra în acest an pierderi, explică directorul executiv. După grevele sindicatului mecanicilor de locomotivă GDL în vara acestui an, opt până la zece procente dintre clienți au ales alte modalități de transport. Această problemă este una actuală, dar există și provocări din punct de vedere structural.

O problemă este reprezentată de stațiile de încărcare care înregistrează un nivel redus al încasărilor. Este nevoie de acțiune și este clar că aceste stații de încărcare trebuie închise.
Directoul executiv a încercat însă să potolească panica din rândul angajaților. El a asigurat de asemenea în cadrul unui interviu că nimeni nu va deveni șomer.

Există o piață internă a locurilor de muncă, un serviciu de job-uri, cu ajutorul acesteia angajații vor fi transferați și recalificați pentru a putea ocupa o altă poziție în cadrul concernului. Concernul caută de asemenea noi angajați, iar în fiecare an aproximativ 10.000 de noi colegi se alătură celor existenți. În prezent se caută în special mecanici de locomotivă și angajați pentru divizia de infrastructură.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-plant-Stellenabbau-article16159821.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =