Deutsche Bahn poate închide anumite linii de ICE(intercity)

9a6c2e09e52d30c09d388ce7960d152a

Numărul pasagerilor din traficul pe distanțe lungi este tot mai mare. Dar cu toate acestea, unele rute IC și ICE sunt în pericol. Prețurile mari pentru utilizarea căilor ferate ar putea face ca operarea lor să fie în curând nefezabilă.

Deutsche Bahn se teme pentru competitivitatea lor în traficul pe distanțe lungi cu trenuri IC sau ICE, dacă prețurile pentru utilizarea traseelor vor crește în continuare. Atunci va fi posibil ca anumite legături să fie scoase din ofertă, se spune într-o scrisoare a conducerii companiei.

Motivul este planificarea unei legi pentru mai multă competitivitate a căilor ferate, care va fi supusă joi aprobării în Bundestag. Prin recentele prevederi se stipulează că, la majorarea tarifelor pentru utilizarea traseelor și stațiilor pasagerii ce călătoresc pe distanțe lungi să suporte o parte mai mare din costuri, în comparație cu pasagerii din traficul regional. După estimările sindicatului de căi ferate și transporturi (EVG) pentru traficul pe distanțe lungi poate apărea astfel o sarcină suplimentară de 2,3 miliarde de euro până în anul 2030.

În scrisoarea din 13 iunie 2016, care este adresată filialei DB Netz, directorul executiv de la DB Ferverkehr (divizia de trafic pe distanțe lungi), Birgit Bohle, avertizează cu privire la posibile urmări: pentru viitorul apropiat în segmentul serviciilor de transport persoane creșterile de prețuri pentru utilizarea traseelor nu vor mai putea fi acoperite, fără a scoate anumite rute datorită ineficienței și în consecință a neprofitabilității lor. În multe cazuri astfel, în ciuda creșterii numărului de călători, se va renunța la anumite trasee.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-warnt-vor-Einstellung-von-ICE-Strecken-article18104486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 63