Deutsche Bahn primește o infuzie de capital

fac19dfdbbd9f6232405c4bf082f7913

Deutsche Bahn este puternic îndatorată. Însă ministerul federal al transporturilor nu trebuie să își facă griji, pentru că în următorii ani concernele de stat vor avea la dispoziție mai multe miliarde de euro pentru investiții.

O contribuție neașteptată pentru Deutsche Bahn: concernul de stat poate acum să spere la o sumă suplimentară de 2,4 miliarde de euro în următorii patru ani. O infuzie corespunzătoare de capital este planificată de ministrul federal al transporturilor, Alexander Dobrindt, spune “Süddeutsche Zeitung”. Banii sunt puși la dispoziția căilor ferate germane pentru investiții în trenuri și tehnologii noi. Obiectivul este de a întări sistemul feroviar și de a satisface necesarul de investiții de la Deutsche Bahn, spune Dobrindt pentru ziarul german.

Ministrul federal de finanțe, Wolfgang Schäuble, ar fi convenit deja proiectul. Ziarul raportează în continuare că sunt prevăzute în detaliu două măsuri. Prin una din ele, concernul va fi sprijinit printr-o reducere a dividendelor anuale pe care Deutsche Bahn trebuie să le plătească guvernului federal. În loc de 950 de milioane de euro cât era prevăzut anterior, concernul va plăti din 2017 doar 600 de milioane. Astfel că în următorii ani Deutsche Bahn va avea cu 1,4 miliarde de euro mai mult în buzunare.

Guvernul federal german a integrat și anul trecut întreaga sumă achitată ca dividende în rețeaua feroviară, o sumă care se va reduce în următorii ani prin limitarea dividendelor plătite de companie către stat. De aceea, raportează cei de la “Süddeutsche Zeitung”, Dobrindt va apela la mijloace bugetare suplimentare pentru a acoperi anumite plăți.

Pentru Deutsche Bahn proiectul ministerului federal al transporturilor este o binecuvântare: concernul prezintă datorii de aproape 18 miliarde de euro. Afacerile sunt foarte proaste în special în domeniul transportului de mărfuri, dar veniturile sunt reduse și de concurența tot mai acerbă practicată de companiile care prestează transport de persoane cu autobuze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-bekommt-Finanzspritze-article18688991.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 42 =