Deutsche Bahn se luptă cu copacii

49315148Stricăciunile provocate de starea vremii îi afectează încă o dată pe călătorii de pe căile ferate germane. Urmările căderilor de zăpadă și a furtunilor vor fi reduse printr-un program de prevenție implementat de Deutsche Bahn, în valoare de mai multe milioane de euro. Finanțarea pentru controlul vegetației a crescut brusc.

Deutsche Bahn se înarmează pentru vremurile cu vreme urâtă: compania vrea ca în acest an să cheltuie mai mulți bani pentru protejarea liniilor ferate de copaci doborâți și alte forme de vegetație. Căderile de zăpadă, poleiul sau rafale de vânt de mare viteză pot să doboare peste căile ferate chiar și copacii sănătoși. Atunci echipajele trebuie să iasă pe teren pentru a elibera șinele.

Pentru a reduce astfel de activități sub presiunea timpului, compania feroviară vrea mai mult: Pentru programul de prevenție denumit “controlul vegetației” Deutsche Bahn crește finanțarea de la circa 80 de milioane de euro la 95 de milioane de euro pe an, spune o purtătoare de cuvânt a filialei în cauză, DB Netz.

Zvonurile cum că Deutsche Bahn nu ia în serios întreținerea căilor sale ferate au fost respinse de purtătoarea de cuvânt. Programul “controlul vegetației” a fost demarat încă din anul 2007, dar cu toate acestea în ultimii doi ani condițiile meteorologice extreme au luat amploare și implicit numărul liniilor ferate blocate. În cadrul programului de restructurare denumit “căile ferate ale viitorului”, 111 rute au fost renovate. Acolo finanțarea a crescut corespunzător.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-kaempft-gegen-Baeume-article16725376.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3