Deutsche Bahn se orientează către autobuze autonome

Un autobuz electric fără șofer care să te ducă de la ușa casei până la gară: aceasta este viziunea viitorului, pe care Deutsche Bahn o aduce pe piață prin noua marcă: “ioki”. Operațiunea reală începe în luna octombrie, iar utilizarea va fi inițial gratuită.

Deutsche Bahn și-a prezentat proiectul On-Demand pe nume “ioki”. În viitorul apropiat autobuze electrice fără șofer vor transporta clienți de la ușa casei lor către gară. Compania vrea astfel ca pe viitor să fie un furnizor de servicii pentru municipalități și companii de transport și să sprijine digitalizarea transportului public, explică reprezentanții companiei de căi ferate.

Numele proiectului este o abreviere creată din termenii “Input”, “Output” și “Inteligență Artificială”, raportează revista “t3n”. În această lună va demara prima linie de autobuz din localitatea bavareză Bad Birnbach. Autobuzul electric cu șase locuri pe scaune și șase locuri în picioare va rula cu viteză maximă de 20 km/h până la gară, centrul orașului sau ștrandul termal din Bad Birnbach.

La Hamburg compania germană de căi ferate vrea ca de anul viitor să pună la dispoziția pasagerilor un autobuz cu șofer pe care aceștia îl pot comanda prin intermediul unei aplicații pe smartphone. În afară de asta compania vrea ca acolo să elaboreze o fază de test pentru autobuze fără șofer.

Directorul de transport persoane, Berthold Huber a explicat la prezentarea proiectului că noile servicii pot fi rezervate imediat din mediul digital, atât în oraș, cât și în mediul rural, pentru a facilita conexiunea cu transportul feroviar. Clienții nu mai necesită astfel un automobil propriu și loc de parcare în preajma gării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-setzt-auf-autonome-Busse-article20078597.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6