Deutsche Bahn se pune de acord cu companii aeriene

40200930

Deutsche Bahn cere miliarde de la mai multe companii aeriene, chiar și de la Lufthansa. În SUA există însă un prim acord. Iar pe baza lui se pot emite sentințe chiar și în litigiile din fața curților germane.

În controversatul litigiu privind cartelul traficului aerian, Deutsche Bahn a ajuns la un acord cu trei companii aeriene. Cu companiile Nippon Airways, SAS și Cargolux, Deutsche Bahn s-a pus de acord în Statele Unite, spune un purtător de cuvânt al concernului. Datorită înțelegerilor privind prețurile, filiala de transport mărfuri a Deutsche Bahn, DB Schenker, a suferit daune, pornind prin urmare proceduri legale în Germania și SUA. Printre acuzați se numără și liderul de piață Lufthansa.

Au existat repetate încercări din partea companiile aeriene implicate în transportul de mărfuri, pentru a opri procesul din fața curților americane. Dar acestea au fost lipsite de succes, spune Tilman Makatsch, antitrust champion din cadrul Deutsche Bahn. Procedurile, care au exclus până acum orice acord din afara curții, merg mai departe. Deutsche Bahn nu a dorit să ofere informații cu privire la procedurile deja încheiate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-einigt-sich-mit-Airlines-article16557076.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 69