Deutsche Bahn trebuie să plătească o amendă de milioane de euro

a488c7be39da76c573d0b085a1f0b998

Trenurile întârziate nu sunt o frustrare doar pentru pasagerii Deutsche Bahn. Chiar și guvernul federal vede prin această neperformanță o încălcare a primisiunilor făcute: pentru că pe liniile ferate nu se menține ritmul dorit, Deutsche Bahn trebuie să plătească amenzi.

Deutsche Bahn trebuie să plătească pentru anul trecut până la 15 milioane de euro către guvernul federal, pentru că nu a păstrat ritmul necesar pe anumite porțiuni cu probleme de stabilitate, în traficul pe distanțe lungi. Ministerul Federal al Transporturilor din Germania a confirmat un raport corespunzător al revistei Focus. Suma exactă a amenzii nu a fost dezvăluită.

Chiar și în traficul feroviar regional compania germană a căilor ferate se confruntă cu plata unor compensații. În medie asociațiile de transport ar fi primit, potrivit datelor concernului, sume de peste 200 de milioane de euro anual din anul 2013 și până în prezent, pentru că divizia DB Regio nu a juns la performanța dorită. La acest lucru au contribuit, bineînțeles, și grevele și vremea rea.

Rețeaua feroviară germană are o lungime de 33.000 de kilometri. După datele Ministerului Federal al Transporturilor din luna februarie se circulă mai lent decât este maxim posibil pe 70 de porțiuni din rețeaua feroviară germană, datorită podurilor uzate și a altor defecte. La acestea se adaugă limitări de viteză datorită lucrărilor de construcții. Anul trecut s-au adunat întârzieri totale de 3700 de ore datorită acestor porțiuni lente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-muss-Millionenstrafe-zahlen-article17860901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 9 =