Deutsche Bahn vrea să dezvolte traficul din China

img_0387
Majoritatea bunurilor care călătoresc între China și Germania sunt transportate pe cale maritimă. Dar conexiunile feroviare cu Orientul Îndepărtat sunt din ce în ce mai importante. Până în anul 2020 numărul containerelor transportate va crește de cel puțin două ori.

Traficul de mărfuri pe distanțe de mii de kilometri între China și Germania este tot mai important pentru Deutsche Bahn. Cele 40.000 de containere transportate în acest an sunt o creștere obișnuită în comparație cu anul 2015, spune directorul Ronald Pofalla pentru publicația Welt. În anul precedent se vorbea despre 35.000 de containere. Până în anul 2020 numărul lor va ajunge la 100.000.

Managerul Deutsche Bahn a precizat acest obiectiv în primăvară cu perspectivă către creșterea economică a Republicii Populare, care în comparație cu alte țări este destul de ridicată, în ciuda încetinirii recente.

China va investi în următorii ani peste 300 de miliarde de euro în infrastructura sa de transporturi, spune Pofalla, care ocupă, printre altele, funcția de Ambasador General pentru relațiile companiei. Ca și partener al chinezilor, nemții pot profita de pe urma poveștii lor de succes.

Mărfurile au nevoie în medie de 15 zile pentru a ajunge din China în Europa sau invers. Majoritatea mărfurilor care apucă drumul către China sunt împachetate în containere și apoi urcate pe vapor. Cele mai mari vase din lume pot să transporte la ora actuală 19.000 de containere.

Ca și alternativă există transporturi cargo per avion, dar numai în cazul unor bunuri precum electronicele sau articolele textile.

În luna martie 2015 Deutsche Bahn a trimis, potrivit raportului din presă, patru trenuri de test care să călătorească către China. În 2014 au existat 300 de curse, apoi în 2015 numărul lor a crescut la 400.

În prezent există rute directe de transport mărfuri între Chongqing și Duisburg, Zhengzhou și Hamburg, Wuhan și Duisburg/Hamburg sau Shenyang și Leipzig.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-will-China-Verkehr-ausbauen-article19431026.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =