Deutsche Bahn vrea să elimine biletele clasice

Pe viitor călătorii nu vor mai avea nevoie de clasicele bilete de tren când vor alege Deutsche Bahn. Directorul companiei feroviare, Richard Lutz, este convins de acest lucru. Concernul planifică de asemenea să înlocuiască toate sistemele cu cel digital.

Călătorie cu trenul fără clasicele bilete: Deutsche Bahn planifică introducerea de tickete digitale. Trenul poate să își dea seama că un călător a urcat, prin simpla prezență a telefonului său mobil, spune Richard Lutz pentru „Bild am Sonntag”. În funcție de locul unde coboară, călătoria va fi calculată și achitată automat.

Infrastructura WLAN necesară acestui sistem există deja. În cazul taxării digitale Deutsche Bahn este încă în faza de test. Dar el crede că această dezvoltare va veni pas cu pas în următorii ani, spune Lutz. Pe viitor nimeni nu va mai avea nevoie de bilet pentru o călătorie cu trenul.

El a anunțat de asemenea că, compania va lansa o ofensivă împotriva amenințărilor digitale și teroriste. Lutz a explicat că sistemul de supraveghere video din stații va fi extins masiv. Până la finalul anului 2017 se vor investi zece milioane de euro suplimentar față de bugetul deja existent, obiectivul fiind de a instala 7000 de noi camere de filmat în aproximativ 1000 de stații. 40 de gări, printre care nouă mari stații de la Berlin și gările principale din Düsseldorf, Essen, Hamburg sau Dortmund vor fi modernizate în acest an cu cele mai noi tehnologii în domeniu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-will-klassische-Fahrkarte-abschaffen-article19840037.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 1