Deutsche Bahn vrea să elimine complet biletele din hârtie

0a041daa8c63113a116860bafd10ce40

Deutsche Bahn vrea să deschidă drumul către o sustenabilitate sporită. În consecință, biletele electronice vor putea fi pe viitor prezentate direct de pe smartphone. Se vor face schimbări și în ceea ce privește stațiile.

Deutsche Bahn vrea să elimine complet biletele de hârtie. Biletele electronice vor putea fi prezentate pe viitor direct de pe smartphone. Acest lucru a fost anunțat de directorul executiv Rüdiger Grube pentru “Frankfurter Allgemeinen Woche”. Potrivit directorului companiei, în traficul pe distanțe lungi circa 60% dintre bilete sunt achiziționate în medie prin internet. În acest an 30 de milioane de clienți și-au cumpărat online un bilet de tren.

Însă majoritatea trebuie să scoată pe hârtie aceste bilete și să le prezinte în timpul călătoriei. Grube vrea să elimine acest procedeu și astfel s-ar economisi 400 de tone de hârtie anual. Grube crede că este un pas important pe drumul către mai multă sustenabilitate.

Se va schimba ceva semnificativ și în cazul stațiilor, subliniază Grube. Vor fi construite noi stații care să fie complet ecologice. Primele stații de acest gen vor fi Kerpen-Horrem de la Köln și Wittenberg (Sachsen-Anhalt). Pe data de 9 decembrie stația renovată din Lutherstadt va fi dată în folosință chiar cu ocazia jubileului reformării.

Cu ocazia acestui eveniment vor sosi peste 100.000 de oaspeți, iar gara este, bineînțeles, o carte de vizită pentru Lutherstadt. Stațiile “verzi” vor cuprinde, printre altele, instalații solare și geotermice, iar pentru toalete se va folosi apă de ploaie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahn-will-Papierticket-abschaffen-article19003616.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 27