Deutsche Bahn vrea să recupereze miliarde

Compania căilor ferate germane are o unitate specială proprie care se ocupă cu cereri de compensare pentru fixări ilegale de prețuri între furnizori. În anii trecuți ea s-a ocupat ca firma să fie despăgubită, activitatea sa continuă.

După ce a descoperit fixări ilegale de prețuri, Deutsche Bahn a cerut despăgubiri de 400 de milioane de euro cu ajutorul autorităților concurențiale. Concernul nu este deloc mulțumit, mai sunt încă alte compensații de miliarde de euro pe care furnizorii ar trebui să le plătească către Deutsche Bahn, spune directorul Deutsche Bahn pe probleme de carteluri, Tilman Makatsch.

Motivul este faptul că Biroul Federal al Cartelurilor și Comisia UE au descoperit în ultimii ani o multitudine de carteluri și înțelegeri ilegale. Înțelegerile ilegale de preț au existat în special între furnizorii de căi ferate, camioane, transport aerian, dulciuri și bere. În multe dintre aceste cazuri Deutsche Bahn a ieșit păgubită. Iar concernul este unul dintre cei mai mari achizitori din Republica Federală, cu volume achiziționate de 25 de miliarde de euro anual de la peste 40.000 de furnizori.

Makatsch a subliniat faptul că Deutsche Bahn este afectată în mod direct sau indirect de fiecare al treilea cartel format. Gigantul căilor ferate a stabilit astfel de ani de zile o unitate specială cu șase membri, pentru a face față unor astfel de situații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bahn-will-Milliarden-eintreiben-article19703097.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 56 = 59