Deutsche Bank anunță profit

fe7281575d6d0a205e67dd96fbeb23b9

Analiștii se așteptau încă o dată ca cea mai mare bancă din Germania să piardă din nou milioane de euro trimestrul trecut. Dar Deutsche Bank arată că poate face bani, în ciuda restructurării concernului, a dobânzilor extrem de reduse și a costurilor legale ridicate.

Deutsche Bank a înregistrat în mod surprinzător cifre pozitive pentru trimestrul al treilea. După tragerea liniei cea mai mare instituție financiară din Germania a rezultat un profit de 278 milioane de euro, după cum au anunțat joi la Frankfurt reprezentanții săi. Analiștii se așteptau în schimb la o pierdere de 600 de milioane de euro. Directorul executiv John Cryan a declarat că restructurarea concernului se pare că dă roade.

Cifrele pozitive au fost umbrite de faptul că toată atenția este îndreptată în direcția negocierilor din SUA privind hârtiile de valoare asigurate de ipoteci, mai adaugă Cryan. Iar acest lucru a condus la nesiguranță. Instituția financiară este amenințată în SUA de plata unei amenzi astronomice datorită unor afaceri dubioase cu aceste hârtii de valoare. Justiția americană a deschis la mijlocul lunii septembrie negocierile decisive cu banca și cere plata unor amenzi în valoare totală de 14 miliarde de dolari, fapt care a determinat scăderea acțiunilor companiei.

Încrederea clienților a avut deja de suferit: în administrarea valorilor instituționale și private s-au pierdut afaceri în valoare de miliarde. În urmă cu un an de zile instituția a înregistrat o pierdere de șase miliarde de euro, în special datorită faptului că, Cryan a ordonat înregistrarea unor amortizări în domeniile centrale ale afacerii. De atunci el restructurează concernul, eliminând la nivel mondial 9000 de locuri de muncă și încearcă să administreze muntele de proceduri legale în care instituția este implicată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-meldet-ueberraschend-Gewinn-article18944496.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 43