Deutsche Bank “dărâmă” 200 de filiale

AP744556084796

Deutsche Bank “dărâmă” 200 de filiale

Schimbarea radicală de curs pusă la cale de Deutsche Bank ia o formă concretă: 200 de filiale vor fi închise, iar miliarde vor fi economisite. Fiica pe nume Postbank va fi retrasă cât de curând de pe bursă.

În dificila lor restructurare Deutsche Bank vrea să economisească miliarde. Costurile operative ar trebui ca până în anul 2020 să scadă cu 3,5 miliarde de euro.

Din acestea 60% vor reuși prin creșteri ale eficienței printr-o digitalizare mai pronunțată a afacerilor. Alte 40 de procente banca vrea să le obțină prin economisirea costurilor rezultată din închiderea a 200 de filiale și de retragerea din domenii neprofitabile. Asta reiese din noul document de strategie întocmit de Deutsche Bank. Astfel că până în anul 2017 dintr-un total de 700 de filiale existente la ora actuală vor fi închise aproximativ 200. Postbank, cu filialele ei “galbene”, va fi fără doar și poate vândută, după cum a reieșit din acest weekend.

În acest an Deutsche Bank mai vrea să realizeze ieșirea de pe bursă a Postbank fără să aducă pe scenă și micii acționari rămași. Până la sfârșitul anului ar trebui efectuată o încetare forțată a acțiunilor Postbank. Deutsche Bank are dreptul de a face acest lucru după ce a crescut participația sa în Postbank de la 94,1% la 96,8%. În mod formal trebuie programată o adunare generală pentru luna august pentru a se realiza un “Squeeze-Out”.

Retragerea Postbank de pe bursă este planificată până la sfârșitul anului 2016. Într-un prim pas Deutsche Bank vrea sa se retragă pe o poziție de acționar minoritar, să vândă Postbank către un concurent, iar acest lucru poate fi făcut mai simplu fără o cotă a bursei de valori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-macht-200-Filialen-dicht-article14986121.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =