Deutsche Bank plătește 95 de milioane de dolari în SUA

anfang-juni-2016-wurden-13-millionen-buchungen-falsch-angezeigt-und-sorgten-fuer-grosse-verwirrung-der-kunden

Cea mai mare instituție financiară germană face progrese în sensul soluționării litigiilor sale din SUA: avocații Deutsche Bank s-au înțeles cu autoritățile americane asupra achitării unei amenzi. Astfel banca este investigată pentru presupuse fraude.

Deutsche Bank a ajuns la un acord cu autoritățile americane. Instituția financiară germană a convenit asupra plății unei amenzi în valoare de 95 de milioane de dolari (91 milioane de euro), după cum a anunțat judecătorul american competent de la New York.

În procedură a fost vorba despre evaziune fiscală în cazul preluării holdingului american Charter prin intermediul Deutsche Bank. Banca ar fi încercat printr-o rețea de companii fantomă să evite plata unor taxe în SUA.

Printre numeroasele litigii pe care cea mai mare instituție financiară germană le are în SUA, acesta este un progres. La scurtă vreme înainte de Crăciun banca a achitat o amendă în valoare de 7,2 miliarde de dolari ca urmare a unui conflict privind tranzacționarea în SUA a unor documente ipotecare false.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-zahlt-95-Millionen-Dollar-article19477186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 21 =