Deutsche Bank reduce drastic bonusurile

Cifrele extrem de slabe, pierderile consistente, precum și o restructurare costisitoare – toate acestea se vor face simțite și pentru anumite părți din conducerea Deutsche Bank. Bonusurile pentru anul 2016 nu vor mai fi la fel de consistente precum în anii trecuți. Chiar și directorul executiv John Cryan va primi mai puțin.

Deutsche Bank face victime printre forțele de conducere ca urmare a restructurării costisitoare prin care trece compania și reduce drastic bonusurile. Bugetul de bonificație pentru anul 2016, an plin de pierderi, s-a redus în comparație cu anul precedent cu aproape 80% la 500 de milioane de euro. O parte din conducerea companiei va trebui să renunțe complet și anul acesta la partea variabilă a remunerației.

Deutsche Bank a anunțat reduceri semnificative deja din luna ianuarie. Angajații fără acord tarifar de la păturile mijlocii ale conducerii nu vor primi deloc bonusuri de conducere individuale pentru anul trecut, care s-a încheiat dezastruos, cu o pierdere totală de 1,4 miliarde de euro.

Afectat de tăieri este doar un sfert din cei fix 100.000 de angajați ai concernului DAX. De ani de zile bugetul cu remunerații variabile se face tot mai mic în cadrul concernului: pentru anul 2013 a existat în acesta o sumă de 3,2 miliarde de euro, un an mai târziu doar 2,7 miliarde. Datorită reducerilor semnificative în cazul bonusurilor remunerațiile totale pentru toți angajații din concern s-au redus de la 10,5 miliarde de euro în anul 2015 la 8,9 miliarde anul trecut.

Remunerațiile de bază ale conducerii s-au majorat însă real de la fix 22,7 milioane la 25,9 milioane de euro. Acest lucru se datorează doar faptului că pentru mulți manageri s-au aflat în 2016 în primul lor an complet în conducerea companiei, acesta este și cazul directorului executiv John Cryan, care și-a luat în primire postul în iulie 2015. Remunerația totală a britanicului s-a dublat în comparație anuală la 3,8 miliarde de euro. Pe viitor Cryan vrea ca mai mulți bancheri să strângă mai des și mai mult cureaua, pentru că este de părere că aceștia câștigă prea bine în comparație cu munca depusă. Acesta este un semnal și către investitori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-kappt-Boni-drastisch-article19755386.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =