Deutsche Bank scrie pierderi în 2017

Reforma fiscală americană de sub conducerea președintelui Donald Trump afectează multe instituții financiare, printre care și Deutsche Bank. Nu mai poate să se folosească de pierderi atât de mari, ca în perioada crizei financiare, pentru a evita impunerile fiscale. În plus, trimestrul al patrulea este amenințat de reduceri suplimentare ale profitului.

Reforma fiscală impusă de președintele american Donald Trump aduce pentru Deutsche Bank o pierdere masivă în anul financiar trecut. În trimestrul al patrulea din 2017 rezultatul concernului a fost redus prin modificarea legii cu 1,5 miliarde de euro, a declarat instituția la Frankfurt. Prin urmare, banca se așteaptă la o pierdere netă mică pentru întreg anul 2017.

Înainte de aplicarea taxelor rezultatul va fi unul pozitiv, se mai spune în continuare. De asemenea, cea mai mare bancă germană a lansat un anunț către investitori care precizează că vor avea parte de un trimestru patru mai slab. Motivul pentru declin este reprezentat de efectele de bilanț. În timpul crizei financiare din 2007 Deutsche Bank a acumulat pierderi de miliarde pe care le-a putut solicita în scopuri fiscale. Impozitul pe profit scade acum în SUA în mod semnificativ, de la 35% la 21%. Prin urmare, Deutsche Bank nu mai poate să se folosească la fel de mult de datorii pentru a reduce sarcina fiscală.

Deutsche Bank nu este singura instituție care se află în această situație. În ultimele săptămâni mai multe bănci au apelat la invocarea pierderilor. De asemenea, Deutsche Bank îi pregătește pe acționari pentru un trimestru patru mai slab. Astfel că volatilitatea piețelor de capital a fost recent scăzută, afectând grav afacerile cu finanțare. Acolo veniturile ar urma să fie cu 22% mai reduse decât în aceeași perioadă a anului precedent.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-schreibt-2017-Verlust-article20216352.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1