Deutsche Bank se retrage din jocurile de noroc

imago57889365h

Bancherii sunt adesea acuzați de faptul că sprijină anumite tipuri de jocuri de noroc prin afacerile lor. Deutsche Bank este însă implicată în mod direct în cazinouri americane. Acum i se oferă șansa de a-și recupera banii.

Deutsche Bank vrea, potrivit unui raport din presă, să își vândă participația de la operatorul american de cazinouri, Red Rock Ressorts. Potrivit celor de la Financial Times, acest lucru reiese dintr-o declarație a companiei de jocuri de noroc cu sediul la Las Vegas. După cum scrie ziarul în continuare, directorul financiar de la Deutsche Bank, Marcus Schenk, a anunțat într-o conferință telefonică, că instituția financiară se așteaptă la un profit ca la carte pentru trimestrul al patrulea de pe urma acțiunilor Red Rock.

Deutsche Bank deține aproximativ 17% din acțiunile Red Rock. Participația este evaluată conform cursului de închidere de vineri la circa 440 de milioane de dolari. Deutsche Bank, de pe poziția de creditor, și-a preschimbat creditele în acțiuni la Red Rock, ca urmare a unui faliment din urmă cu câțiva ani, devenind astfel co-proprietar.

Acum se arată pentru Deutsche Bank ocazia de a marca profit la Red Rock. Deutsche Bank are oricum nevoie foarte mare de capital proaspăt, fiind, printre altele, amenințată de plata unor amenzi în valoare de miliarde de dolari în SUA. Operatorul cazinourilor a fost listat la bursă în urmă cu o jumătate de an. Săptămâna trecută a fost ridicată o interdicție de șase luni privind vânzarea acțiunilor companiei.

De la startul tranzacționării sale pe bursă, în luna aprilie, acțiunile Red Rock Ressorts au adus pentru Deutsche Bank și alți proprietari un excedent sănătos de curs în proporție de 20%. Cu toate acestea, observatorii se tem că și alți acționari importanți, printre care se numără investitorii financiari Oaktree și Fidelity să încerce să scape de acțiunile deținute. Acest lucru ar pune presiune pe cursul acțiunilor și ar putea reduce din speranțele Deutsche Bank înspre marcarea unui profit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Bank-steigt-aus-Gluecksspiel-aus-article18972056.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64